Humphree

https://humphree.com/


Humphree je vodeća tvrtka koja razvija i prodaje sustave stabilizacije za komercijalna plovila te plovila za razonodu. Tvrtka je osnovana u Göteborgu na zapadnoj obali Švedske 2002. godine kako bi pružila vrhunske proizvode i usluge prilagođene ostvarivanju stvarnog potencijala svih vrsta brzih brodova - starih ili novih.
 

Kako radi?

 Osnovni princip interceptora je da stvara pritisak ispod trupa na krmi broda. Pritisak se stvara kada se oštrica interceptora pomakne prema dole stvarajući "prepreku" što uzrokuje lagano podizanje krme plovila. Ovo podizanje promijenit će maritimne karakteristike plovila što će rezultirati nižim otporom pri plovidbi. Po tom principu što se više oštrica interceptora pomiče prema dolje, odnosno što je "prepreka" veća to je veća sila podizanja krme plovila.

Humphree ima najbrže i najduže oštrice interceptora na tržištu, što u trenutku daje zapanjujuće dobar rezultat. S oštricama interceptora duljine od samo 50 mm preciznost upravljanja te krajnja brzina plovila se drastično poboljšavaju.

 

Interceptori 

Finovi